Προστατευτικά οθόνης, must have για το κινητό σου!

Προστατευτικά οθόνης

Στο mozik.gr, έχουμε γράψει πολλές φορές για την ανάγκη να προστατέψεις το smartphone σου από τις πτώσεις και τις καταπονήσεις. Τα οφέλη πολλά: γλιτώνεις πολλά χρήματα από την επισκευή της συσκευής ή της οθόνης, αποφεύγεις να δίνεις ένα μηνιάτικο για να αγοράσεις μια καινούρια συσκευή επειδή δεν πρόσεξες την προηγούμενη και δεν έχεις το άγχος της πτώσης κάθε φορά που βγάζεις το smartphone σου από την τσέπη σου ή την τσάντα σου. Συμπληρωματικά με μια θήκη, τα προστατευτικά οθόνης μπορεί να δώσουν εξαιρετικά ικανοποιητική προστασία στο smartphone σου.

whitestone dome tempered glass

Μάλιστα, πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν το τζάμι που θα διαλέξεις θα «κάτσει» ικανοποιητικά πάνω στην οθόνη ή αν θα σου δημιουργήσει ενοχλητικές φουσκάλες. Τα προστατευτικά οθόνης που λανσάρονται τον τελευταίο καιρό δεν είναι ακριβά και εφαρμόζουν πολύ καλά πάνω στη συσκευή σου. Οι εταιρείες δε ρισκάρουν να χάσουν την αξιοπιστία τους από μια τέτοια αστοχία στο υλικό που προωθούν. Με μία περιπλάνηση στα e-shop θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία προστατευτικών τζαμιών, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε τον τελευταίο καιρό η σειρά Dome Tempered Glass της Whitestone, η οποία όχι μόνο χρησιμοποιεί UV για να εφαρμόσει το προστατευτικό τζάμι πάνω στην οθόνη, αλλά έχει ενσωματώσει επίσης στο προϊόν μια τεχνολογία που επιτρέπει την αυτο-επιδιόρθωση (self-healing) μικρών γρατσουνιών που πιθανώς θα συμβούν πάνω στο τζάμι. Εξίσου premium προστατευτικά τζάμια λανσάρει η Spigen και η 3ΜΚ.

Πάντως, η τάση στα προστατευτικά τζάμια είναι να ενσωματώνουν τεχνολογίες αυτό-επιδιόρθωσης, μία τεχνολογία που –μας κάνει εντύπωση είναι η αλήθεια- δεν ανεβάζει πολύ το κόστος του υλικού. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Spigen με τη σειρά NeoFlex αλλά και η Incipio, ένα brand που έχει ξεχωρίσει στο χώρο της προστασίας των smartphones. Έδαφος στα προστατευτικά τζάμια προσπαθεί να κερδίσει και η τεχνολογία Nano-liquid, με τα τζάμια που την ενσωματώνουν όμως να είναι πολύ λεπτά, κάτι που μας αποτρέπει σε γενικές γραμμές να το δοκιμάσουμε στην οθόνη μας.

Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσεις να βάλεις ένα προστατευτικό τζάμι στην οθόνη σου- ακόμη κι αν αυτό είναι από τα πολύ φθηνά. Θα σε σώσει από τις πτώσεις και τις γρατζουνιές, και θα έχεις μια σκοτούρα λιγότερη στο κεφάλι σου.